Yazarlar
Bu bloga ve “Teoriden Mücadeleye Müşterekler Siyaseti” kitabına katkıda bulunanlar
Prof. Dr. Aykut Çoban
AKADEMİSYEN - YAZAR
1965 yılında Karabük’te doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. Doktorasını burslu olarak gittiği İngiltere’de Essex Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde 2001’de tamamladı. 2011’de Profesör oldu. 1991 yılında çalışmaya başladığı Siyasal Bilgiler Fakültesi’ndeki görevine, barış talep ettiği için bir olağanüstü hâl KHK’sıyla 7 Şubat 2017 tarihinde son verildi. Çalışma alanları siyasal ekoloji, çevre politikaları, iklim politikaları, toplum-doğa ilişkileri, çevreci kuramlar, eko-Marksizm, embriyo hakları ve biyoteknolojidir. Yazılarına www.aykutcoban.org sayfasından erişilebilir.
Email: ancoban@gmail.com
Doç Dr. Begüm Özden Fırat
AKADEMİSYEN - YAZAR
Begüm Özden Fırat, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesidir. Kent ve kültür sosyolojisi, görsel kültür çalışmaları ve toplumsal hareketler alanlarında çalışmaktadır. Commitment and Complicity in Cultural Theory and Practice (Palgrave/Macmillan, 2009), Cultural Activism: Practices, Dilemmas, Possibilities(Rodopi, 2011) ve Küresel Ayaklanmalar Çağında Direniş ve Estetik (İletişim, 2015) kitaplarının editörlerindendir. Encounters with the Ottoman Miniature Contemporary Readings of an Imperial Art adlı kitabı 2015’te I.B. Tauris tarafından yayınlanmıştır.
Email: begumm@gmail.com
Doç. Dr. Bülent Duru
AKADEMİSYEN - YAZAR
1971 yılında Ankara’da doğdu. 1988’de Ankara Atatürk Lisesi’ni bitirdi. Aynı yıl A.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümüne girip 1992 yılında mezun oldu. “Çevre Bilincinin Gelişim Sürecinde Türkiye’de Gönüllü Çevre Kuruluşları” başlıklı yüksek lisans tezini 1995, “Kıyı Yönetiminde Bütünleşik Yaklaşımlar ve Ulusal Kıyı Politikası” başlığını taşıyan doktora tezini 2001 yılında tamamladı. 1993 yılında araştırma görevlisi olarak işe başladığı Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde yerel yönetimler, kentleşme politikası, kırsal gelişme, çevre yönetimi konularında dersler verdi. Barış Bildirisi’ni imzaladığı için 2017 yılında SBF’den atıldı. Kentleşme, yerel yönetimler, çevre politikaları ile siyaset bilimi alanında makaleleri, kitapları, derlemeleri, çevirileri ve araştırmaları bulunmaktadır.
Email: durubulent@gmail.com
Can Irmak Özinanır
AKADEMİSYEN - YAZAR
2006 yılında Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun oldu. 2009 yılında aynı bölümde “Antikapitalist hareket ve yeni medya teknolojileri” başlıklı teziyle yüksek lisansını tamamladı. 2011 yılında Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde araştırma görevlisi oldu. Barış İçin Akademisyenler’in “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine imza attığı için 7 Şubat 2017’de 686 no’lu KHK ile görevinden ihraç edildi. Medya çalışmaları ve hegemonya üzerine doktora çalışmaları devam ediyor.
Email: irmakozinanir@gmail.com
Dr. Fırat Genç
AKADEMİSYEN - YAZAR
Doktorasını 2014 yılında Boğaziçi Üniversitesi Atatürk Yakın Türkiye Tarihi Enstitüsü’nden aldı. İstanbul Bilgi ve Boğaziçi üniversitelerinde dersler verdi. Milletin Bölünmez Bütünlüğü: Demokratikleşme Sürecinde Parçalayan Milliyetçilikler (2007, TESEV) başlıklı kitabın eşyazarlarından biri. Kent çalışmaları, mekan politikası, toplumsal hareketler ve uluslararası göç üzerine yazıları çeşitli dergilerde ve derleme kitaplarda yayımlandı.
Email: gencfirat@yahoo.com
Luke Stobart
ARAŞTIRMACI - YAZAR
Londra, Barselona ve Madrid’te toplumsal hareketler içerisinde yer alan bir aktivist iken yazar ve akademisyen oldu. Uzmanlık alanı Katalonya ve İspanya. Bu alanda yazığı makaleler The Guardian, Jacobin, Viejo Topo ve New Internationalist’te yayımlandı. Katalonya’daki göç politikaları üzerine doktorasını yapmaktadır. İspanyol statükosunun yaşadığı zorlukları anlattığı kitabı yakın zamanda Verso Books’tan çıkacak.
Email: lukestobart@gmail.com
Dr. Lülüfer Körükmez
AKADEMİSYEN - YAZAR
Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji ABD Doktora Programı’nda, Ermenistan’dan Türkiye’ye işgücü göçü konulu tezini 2012 yılında tamamlamıştır. Ocak 2017’ye kadar aynı üniversitede Sosyoloji Bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmıştır. Barış İmzacısı olması nedeniyle üniversiteden ihraç edilmiştir. 2017 Aralık’tan bu yana ise Türkiye İnsan Hakları Vakfı’nda araştırmacı olarak çalışmaktadır. Uluslararası göçler, Türkiye’de göç hareketleri, düzensiz göçler ve ayrımcılık konuları akademik ilgi alanları arasında yer almaktadır.
Email: lulufer@gmail.com
Dr. Özdeş Özbay
EDİTÖR - YAZAR
Ege Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümü mezunu olan Özdeş Özbay, yüksek lisansını İsveç’in Lund Üniversitesi Avrupa Çalışmaları bölümünde tamamladı. 2016 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümü doktora programından mezun oldu. Çeşitli sivil toplum örgütlerinde ve araştırma projelerinde çalıştı. 2016-2017 yıllarında Su Hakkı Kampanyası’nda çalışan Özbay, SEHAK’ın “Türkiye’de Müştereklerin Savunulması ve Kazanılması” projesinde akademik editör olarak yer almaktadır.
Email: ozdozbay@gmail.com
Umut Kocagöz
ARAŞTIRMACI - YAZAR
Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Felsefe bölümünde, yüksek lisans eğitimini de “Müşterekler Siyasetinin Rasyonalitesi” başlıklı tez çalışmasını yaptığı Bilgi Üniversitesi Felsefe ve Toplumsal Düşünce programında tamamladı. Akıntıya Karşı (2012) isimli belgeselin yapım ekibinde yer aldı. Herkesin Herkes İçin: Müşterekler üzerine Eleştirel bir Antoloji (2017) kitabını hazırlayanlardan biridir. Halen Lahey’de bulunan Uluslararası Sosyal Çalışmalar Enstitüsü’nde doktora öğrencisidir. Türkiye’de kır temelli toplumsal hareketler, köylü mücadeleleri, gıda egemenliği, müşterekler, ve siyaset teorisi çalışma alanları içerisinde yer almaktadır.
Email: ukocagoz@hotmail.com
Doç Dr. Ümit Akçay
AKADEMİSYEN - YAZAR
Berlin School of Economics and Law’da (HWR Berlin) ders vermektedir. Daha önce İstanbul Bilgi Üniversitesi, ODTÜ, Atılım Üniversitesi, New York Üniversitesi ve Ordu Üniversitesi’nde çalıştı. Akçay, Finansallaşma, Borç Krizi ve Çöküş: Küresel Kapitalizmin Geleceği (Ankara: Notabene, 2016) kitabının ortak yazarı; Para, Banka, Devlet: Merkez Bankası Bağımsızlaşmasının Ekonomi Politiği (İstanbul: SAV, 2009) ile Kapitalizmi Planlamak: Türkiye’de Planlamanın ve Devlet Planlama Teşkilatının Dönüşümü (İstanbul: SAV, 2007) kitaplarının yazarıdır. Akçay, güncel olarak uluslararası siyasal iktisat, merkez bankacılığı ve finansallaşma alanlarıyla ilgilenmektedir. Gazete Duvar’da haftalık köşe yazmaktadır.
Email: akcayumt@gmail.com